targa_wcs2

TargA deltar i WCS EU Premier League Group A

Den 3. september 2013 – 18:00 CEST braker det løs med tredje sesong for 2013, og norske TargA starter det hele med en «Best of 3″ mot svenske NaNiwa.

Veien ble lang og hard for TargA, siden han ikke ble direkte invitert til Premier League i sesong 1, og da måtte det en kvalifisering til. Med kun 8 plasser i kvalifiseringen, og en «singel – elimination bracket», måtte det en del flaks til for å få en av disse plassene. I første sesong deltok TargA i kvalifiseringen, men ble slått ut av sterke spillere som den sør-koreanske duckdeok (vinner av sesong 2), den tyske DarkHydra og finske elfi i 3 ulike åpne kvalifiseringer. Siden første sesong gikk som den gikk, fulgte TargA uttrykket «if first you don’t succeed, try, try again».

I sesong 2 av kvalifiseringen klarte TargA det. I den tredje kvalifiseringen kom han seg inn i Challenger League med kamper mot blant andre tyske Monty, svenske hOpe, sør-koreanske Genius og svenske viPro.

TargA møtte ForGG i første runde av bracketen, og vant denne 2-1. Så ble han satt opp mot franske ToD, men tapte 1-2. Det ble en nervepirrende ventetid, siden TargA nå måtte gjennom gruppespillet i Challenger League den 15. august for å kunne kvalifisere seg til WCS Europe Premier League.

bilde1_ozi

TargA kom her i gruppe med den tyske Protoss – spilleren ShoWTimE, den sør-koreanske Protoss – spilleren San og den ukrainske Zerg – spilleren Bly. TargA var en «underdog» i denne gruppen, om man ser på resultatene til spillerne. Det startet heller ikke så bra for han, med 1-2 tap mot ShoWTimE. Men det ble en jevn og spennende fortsettelse. Begge kampene til TargA endte med en knepen 2-1 – seier, og endelig kom han med i Premier League 2013.

bilde2_ozi

Gruppe A i Premier League består av franske ToD, sør-koreanske ForGG, svenske NaNiwa og TargA. Sistnevnte har tidligere uttalt at ForGG er en spiller han kan slå. Men med et tap mot ToD i Challenger League – bracketen, og NaNiwa som en klar favoritt, kan denne gruppen bli hard. TargA skal først ut mot NaNiwa, men er langt fra noen favoritt her, og vinneren av denne kampen vinner trolig hele gruppen. ToD mot ForGG er et stort spørsmålstegn.

bilde3_ozi

Det kan ikke oppdrives noen kamp mellom disse den siste tiden, og det er heller ikke mye som kan leses ut fra statistikken. ToD med sine 56,4% mot Terran og ForGG med sine 56,5% mot Protoss gjør denne kampen så nært 50/50 som det går an. Ser man på det med litt norsk patriotisme, så vinner TargA gruppen. NaNiwa blir nummer 2, ForGG blir nummer 3, og ToD blir sist i denne gruppen. Dersom man ikke er fra Norge, vil man trolig legge pengene sine på denne resultatlisten: 1. NaNiwa, 2. ForGG, 3. ToD, og 4. TargA.

Hvem som vinner gruppen blir trolig avgjort i den første kampen, så det oppfordres til heiagjeng og duskedamer for TargA i kampen mot NaNiwa. TargA ønskes i alle fall lykke til.

8 tanker om “TargA deltar i WCS EU Premier League Group A

Legg igjen en kommentar