wcs_banner

Power Rank: WCS Global Finals Sesong 2

Etter to lange måneder er det endelig duket for WCS Sesong 2. 16 StarCraft-talenter står igjen i slaget om heder, ære og 40 000 USD. Så uten å holde dere på pinebenken noe særlig lenger, her kommer undertegnedes forventninger til spillernes prestasjoner.

(NB! Lista er over hvem som mest sannsynlig vinner turneringen, og ikke etter plassering.)

wcs_groups

16. Welmu

Jeg tviler på at jeg er den eneste som er overrasket over at Welmu i det hele tatt har kommet så langt som dette. Han kvalifiserte seg til verdensfinalen med et nødskrik, men likevel hadde han seiere over solide spillere som Lucifron, Stephano, og ikke minst Duckdeok, WCS EU’s seiersherre.

Til tross for de sterke resultatene, er jeg enda ikke overbevist. Han har en lang vei foran seg i en gruppe bestående av MC, Jaedong og Rain, som alle har utrettet mer den siste tiden enn Welmu. I tillegg er det verdt å merke seg at MC ommøblerte Welmu sitt fjes med en enkel 3-0-seier forrige gang de møtte hverandre. Det er mulig for Welmu å avansere fra gruppespillet, men mye må til, inkludert ett eller flere små mirakler.

15. Grubby

Til tross for å være en av de største fanfavorittene i SC2 i dag, er jeg nødt til å rangere Grubby som en underdog. Med en gruppe bestående av Polt, Bomber og First, vil det bli mildt sagt tøft å spille seg forbi bare gruppespillet. Både Polt og Bomber har vist formidabel form i WCS KR og AM, og det er ingen grunn til å tro at formen deres har blitt noe dårligere siden den gang.

For å gi en liten brannfakkel til dere Grubby-fans der ute, så har også Grubby  vist seg å være i sitt ”A-game” i det siste. Med en solid tredje/fjerde plass i WCS EU, er han ikke noe å spøke med. Han var også i nærheten av å overrumple Duckdeok, vinneren av turneringen, i semifinalen, men måtte til slutt ta til takke med et surt 2-3 tap. Klarer Grubby å vise sin sterkeste side, er det mulig han klarer å utrette noe, men oddsene er ikke i hans favør denne helgen.

14. aLive

Jeg lurer på om aLive i det hele tatt fortjener plassen som nummer 14 på denne listen. Samtidig føler jeg det blir feil å sette en spiller som tidligere har vist solide resultater noe lavere enn dette, så jeg velger å la tvilen komme ham til gode. De fleste har strøket ham av listen over potensielle vinnere tvert, og gruppen hans gjør det ikke akkurat noe enklere å ha troen på et aLive-comeback. Om dette er aLive sin sjanse til å finne formen igjen vil kun tiden vise, men spiller han som han har gjort i det siste vil det være overraskende om han tar så mye som en serie i gruppespillet.

13. MC

Nok en fan-favoritt, denne gangen en med et imponerende resymé. Bosstossen fra Korea vil visst aldri la seg bli feid av banen. Hver gang jeg regner med at han kommer til falle om og gi opp, reiser han seg opp igjen og vinner matcher ingen forventer at han skal vinne, og drar gjerne en ikke så stueren dans mens han er i gang.

En favoritt til å vinne turneringen er han ikke, men vi kan regne med at vi får se noen lattervekkende momenter fra denne karen likevel.

12. TaeJa

Det virker som Taeja endelig har kommet seg ut av slumpen sin etter sterke resultater i WCS og Assembly Summer. Han var dessuten den eneste spilleren som kunne gi Polt en kamp om pengene i WCS AM. I tillegg har han årstiden i sin favør, med tanke på at TaeJa tydeligvis bare spiller bra rundt sommertider. Når det er sagt, har han ikke fått prøve seg mot Koreas StarCraft-elite i det siste, og det er dermed veldig usikkert om formen hans kan måle seg med de aller beste. Dessuten har han en meget hard gruppe bestående av INnoVation, NaNiwa og duckdeok. Jeg setter TaeJa som nummer 12, men han er helt klart et wildcard som kan vise seg å være en sterkere spiller enn først antatt. 

11. MMA

MMA var kanskje den vanskeligste personen å plassere. På den ene siden har han vært nokså usynlig siden han byttet fra SlayerS til Team Acer for en stund siden, og har ikke hatt noe særlig gjennombrudd i individuelle turneringer. På den andre siden presterte han bra i WCS EU, og har gjort en fantastisk jobb i Acer Teamstory Cup. Jeg er ærlig talt ikke så sikker på formen til MMA for tiden, men lar tvilen komme ham til gode. Samtidig sitter han i en gruppe med Scarlett og Maru, som begge er i toppform for øyeblikket. MMA er ingen favoritt til å komme ut av gruppespillet, men er helt klart i stand til å gjøre upsets. 

10. Jaedong

Hvor uheldig går det an å bli? Det er ingen hemmelighet at Jaedong sin svakeste matchup er ZvP, og så får han 3 Protosser i gruppen sin av alle ting. Alt håp er ikke ute, men dette kan bli vanskelig for vår kjære Dong. Gruppen hans er ikke den vanskeligste i forhold til spillernes kaliber, så det er ikke urealistisk å se ham passere gruppespillet. Likevel setter jeg Jaedong på en kanskje ufortjent svak tiende plass. Nok et wildcard i kampen om vinnerplassen, men han har en vanskelig vei foran seg.

9. NaNiwa

NaNiwa sine prestasjoner i turneringen kommer til å basere seg på hvordan han føler seg psykisk og fysisk. De fleste av oss har sett NaNiwa på sitt beste og verste: forskjellen er fascinerende. På grunn av denne usikkerheten har jeg valgt å sette ham som nummer ni, og vi får bare vente og se hvilket game NaNiwa velger å ta med seg i turneringsfinalen. Han har en tøff gruppe foran seg, spesielt med tanke på INnoVation og duckdeok. NaNiwa sier selv at han er forferdelig i PvP, og INnoVation er – vel – INnoVation. Skulle NaNiwa klare seg gjennom gruppespillet, er det godt mulig at han kan strekke seg enda lenger i turneringen.

8. Duckdeok

Vi har ikke sett så mye til duckdeoks PvT og PvZ, men en ting vi kan være sikre på er at PvP’en hans er meget solid. Som en WCS Regional Champion er det umulig å sette ham noe lavere enn åttende plass, men at han skal klare å slå seg gjennom denne gjengen med spillere er jeg noe usikker på. Han har gode odds til å komme seg gjennom gruppespillet, men om han kommer noe lenger er veldig vanskelig å si. Førsteplass blir det neppe, men å regne ham som ute av kampen kan man heller ikke gjøre.

7. Scarlett

Scarlett er tilbake etter en slump i starten av HoTS. Hun har fått strategiene på plass, og har blitt en farlig motstander for enhver utfordrer. Hun presterte sterkt i WCS AM, og var ikke langt unna å slå selveste Jaedong i ZvZ, som ikke er noen enkel oppgave. Dessuten har hun en gruppe med bare Terrans, deriblant aLive som hun slo 3-0 for ikke lenge siden, så avansering fra gruppespill ligger innen rekkevidde. Det er ikke ofte vi ser Scarlett spille mot de aller beste koreanerne, men hun har klart det før, og det er ingenting som tegner til at hun ikke kan klare det igjen.

Misforstå meg rett, hun er langt ifra favoritten til å ta turneringen, men det er ikke utenkelig at hun kan ta seieren denne helgen.

6. First

Det er mulig jeg overvurderer First litt her av ren ”fanboyisme”, men det får så være. First er en innovativ Protoss som generelt presterer bra, men ikke best. Gruppen hans er omtalt av mange som ”group of death”, og med god grunn. Med to sterke Terrans i Polt og Bomber, vil det bli hardt for First å komme seg forbi gruppespillet. Men dersom han skulle ta førsteplassen i gruppa, ville jeg ikke vært overrasket om han i hvert fall nådde finalen.

5. Bomber

Bomber er nok en spiller som har kommet seg opp igjen etter en dyp slump. I WCS Korea presterte han bedre enn noen trodde han ville, med seiere over First, Flash og INnoVation før han tapte mot Rain. Bomber er en klar kandidat til å kunne vinne finalen, men med tanke på hvor mange gode spillere som er med, kan det bli vanskelig å nå helt til topps. Så må vi heller ikke glemme ”Bombers Law”, som tilsier at han i beste fall tar andreplassen.

4. Polt

Polt er i fyr og flammer! Etter å ha tatt en overbevisende førsteplass i WCS AM med seiere mot sterke spillere av alle raser, er det ikke rart at han er på alles lepper. Han beviste at han kunne slå enhver spiller på det Amerikanske kontinentet, men den vanskeligste testen gjenstår: Hvordan kommer han til å gjøre det mot de koreanske superheltene? Svaret er usikkert, men det er i alle fall liten tvil om at Polt entrer WCS-finalen som en fan-favoritt.

3. INnoVation

INnoVation som nummer 3? Hva er dette for blasfemi?! Som vinner av forrige WCS, er jeg enig at det er litt bemerkelsesverdig at jeg setter INnoVation så langt nede. Men hør:

  • Den sterkeste matchupen hans er TvZ, noe han ikke får så mye bruk for med tanke på at det bare er to Zergs i finalen
  • Han viste svakhet i TvT, med tap mot Bomber 0-2 og Maru 0-4
  • Artosis curse er i full effekt.

Ser dere, det er i hvert fall 66% logisk. INnoVation er en personlighet man aldri kan undervurdere, og det er ingen upset om han vinner, men andre spillere er også på banen, og disse må tas med i beregningen. Sorry, diehard INnoVation fanboys.

2. Rain

Rain er nok en gang tilbake i rampelyset etter en skuffende WCS Season 1-prestasjon. Med en topp 2-plassering i WCS KR, er han en konkurrent de fleste frykter.  Han har vunnet en OSL og WCS Asia tidligere, og dessuten lider han ikke av Artosis curse denne gangen, som øker sjansene hans betraktelig.

1. Maru

Ikke overraskende er det Maru som står øverst på tronen. Han spilte som en gud under WCS Korea og tok seieren. Og han spilte ikke mot søppel heller: Symbol er en av de sterkeste Zergene i verden, INnoVation en av de beste Terranerne og Rain en av de supreste (i mangel på et nytt kult adjektiv) Protossene. Det er imponerende, for å si det mildt. Hvis Maru presterer som han gjorde i WCS Korea, er det ingen tvil om hvem som kommer til å ta tronen denne helgen. All hail Maru!

Hvem heier du på?

6 tanker om “Power Rank: WCS Global Finals Sesong 2

  1. Avatar of PrebsPrebs

    Bra artikkel, og kult at sc2.no pumper ut nyheter igjen. Men noe jeg ville ha likt å sett er norsk-relaterte nyheter. Jeg vet det ikke er så alt for mye å skrive om, men f.eks intervju med norske spillere/lag, oppdateringer av roosters etc, resultater av sc2.no open og til og med ha en oversikt over menger «kills» i sc2con’s KOTH hadde vært konge! KOTH oversikten får dere nok av plecto bare dere spør ^_^ Disse nyhetene er kanskje ikke like interessante som f.eks WCS finals, men alle disse nyhetene finner vi allerede på teamliquid/reddit :)

  2. Avatar of SunshineSunshine

    God artikkel, men dette kunne vært skrevet mye bedre. Jeg føler dette blir så negativt ladet når du velger og ha mer tekst på hvorfor welmu er dårlig enn hvorfor rain er god. Og hvis jeg skal snakke starcraft og ikke journalistikk.. JAEDONG på 10.?? hehe

Legg igjen en kommentar